top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBert Noteboom

God redt het wel!


In de dominerende cultuur van de grote stad Rome, waar vanuit één man (keizer Nero) de wereld wordt bestuurd, is er een gemeente van mensen die durven te belijden: ‘Jezus is Heer’. 

Yeshua, Hij is Heer! Een oude Psalmberijming zingt: Maar de Heer zal uitkomst geven. Zo is het maar net: Wij geloven dat de redding van de wereld bij God vandaan komt.  De blijde boodschap is: God doet iets; Hij doet het in Christus. Wat doet Hij? Hij kent de mens de gerechtigheid


van Christus toe. Daar ben ik enthousiast over en voor dit evangelie schaam ik mij niet. Want: het is een kracht van God tot zaligheid en het is voor een ieder die gelooft. Het is een kracht van God tot zaligheid. Zo dynamisch is Gods kracht, dat het redt uit ellende. 

Yeshua, Zijn naam betekent: ‘de HEER redt’. Hij redt van zonde, schuld en straf. Hij geeft vrijspraak, heiliging, vrijheid, gemeenschap met God. Hij is geen Macht die met andere machten te vergelijken zou zijn; Hij is de Macht die boven alle andere machten staat en die aan alle andere machten paal en perk stelt. 

Dat is goed om in gedachten te houden: God redt het wel.  Daar waar wij verloren liggen, redt Hij. Daar waar wij het roer uit handen geven, redt Hij. Daar waar wij de hoop opgeven, redt Híj. En dat is nodig ook...

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page