Zoeken
  • Bert Noteboom

Wat is waarheid? (in een tijd vol complottheorieën)


Wat is waarheid?

De afgelopen week liep ik de grote kerk van Schiedam binnen. Aan de grote pilaren in de kerk hangen houten borden. Op deze borden vermelden ze de te zingen liederen en te lezen Bijbelgedeelten. Maar nu in Schiedam geen lijst met teksten en liednummers, enkel een kort zinnetje. Het triggerde me, er stond: 'Wat is waarheid?' 


Goed om eens bij deze vraag stil te staan. Zeker in deze dagen, als tal van artikelen, filmpjes voorbij komen... Wat is waarheid? 


Complotdenken

Een overdosis complottheorieën vliegen ons dagelijks weer om de oren. Om in te verdrinken. En het mist zijn uitwerking niet. Een sterk groeiende onrust is merkbaar onder de bevolking. Mensen zijn bang en boos, ontevreden tot en met. Ze schreeuwen hun onmacht uit op social media. De leiders van het volk worden wereldwijd afgeserveerd. Iedereen weet het beter. Als pastor wil ik je maar even meegeven dat je hier de komende periode - voor de terugkomst van de Heere Jezus - maar beter mee kunt leren leven. Als christen leren leven tussen het zwartwitte geschreeuw van Jan en alleman. Het zal alleen maar toenemen en liefde, dat waarvan we als mensheid opleven, die zal verkillen. De reden hiervoor is omdat de wetteloosheid toeneemt, we zijn massaal ontspoord. We hebben Gods spoor verlaten, omdat we zelf als God willen zijn. 


De profeet Jesaja moest er op wijzen om niet met complottheorieën mee te gaan; om niet mensen maar God te vrezen. De HEERE van de legermachten, de Heilige God, Hij heeft het in de hand. Hij is volledig 'in control'!


Jezus ís de Waarheid

Wat is waarheid? Zijn Woord, dat vlees geworden is én onder ons heeft gewoond: Jezus Christus. Hij ís de waarheid in hoogsteigen Persoon. Vertrouw juist in onrustige tijden op Hem. Verwacht het niet van leiders en ook niet van alle mensen die het beter denken te weten. Verwacht de HEERE, richt je hoop op Hem! Voor je het weet doen we als kerk namelijk volop mee, want we zijn geen haar beter. 


Mag ik je vragen om je hiervan te weerhouden en je veel meer toe te leggen op wat Gods Woord ons leert? Zou ik je mogen vragen de komende tijd meer te luisteren naar Jezus, dan naar alle nieuwsprikkels die op je afkomen? Spreek medegelovigen die meegesleurd worden in de volksangst en woede in liefde aan en wijs hen op Jezus, die de ware Overwinnaar is! 


Tip: overdenk dit weekend Jesaja 8:11-20 en ontdek hoe actueel Gods Woord in onze tijd is!

76 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven