top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBert Noteboom

Winterproof?

Nu de blaadjes gaan vallen moet je stappen ondernemen om je tuin de juiste bescherming te geven zodat het de winter kan overleven! Gewoon de standaard dingen, je weet wel, ‘t gevallen blad van het gras halen, want anders verstikt het gras. Moet er nog gesnoeid worden, dan is het BIJNA de tijd. De sapstroom is gestopt en daardoor kan er flink gesnoeid worden. Belangrijk is het ook dat je de jonge plantjes wat extra bescherming geeft zodat ze niet doodvriezen in de kou! Al hebben we meer tegels dan 'tuin', onze tuin is er klaar voor. Gek hè, wat een zorg een mens aan een tuin kan besteden. Overigens bereiden we niet alleen onze tuin voor. Autodealers bieden de wintercheck aan, zodat je auto een strenge winter goed kan doorstaan. Ook onze warme kleding komt van zolder. Schijnbaar is het nodig dat we ons voorbereid weten op de winter. 


Als we al onze tuin en onze auto op de winter voorbereiden. Hoe zit het met de zorg om ons geloofsleven?!

Winter in ons geloofsleven, het bestaat. Veelal een tijd van weinig zichtbare groei. Kwestie van overleven… Overleeft jouw geloofsleven de beproeving? Of waai je bij de eerste de beste windvlaag om? Vries je bij de eerste de beste nachtvorst kapot?


De winter, ik geloof dat het een proef kan zijn om te testen of je geloofsleven wortels heeft. Een test of jij verankerd, verbonden bent met Christus Jezus, onze Heere. De Bijbel zegt ons: Acht het enkel vreugde wanneer u in allerlei verzoekingen terechtkomt, want u weet dat de beproeving van uw geloof volharding teweegbrengt.


Het is dus feest! Vreugde want ik word verzocht. De beproeving van mijn geloof brengt volharding teweeg. Zo wordt de winter toch een vreugde. Tenminste als ik er klaar voor ben. Kun jij ook al zeggen: ‘Ik ben winterproof!’?

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page