top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBert Noteboom

Zou God tevreden genoeg zijn met wat ik doe?

… En nu u God kent, ja wat meer is, door God gekend bent, hoe kunt u weer terugkeren naar de zwakke en arme grondbeginselen die u weer van voren af aan wilt dienen. Galaten 4:9
Het leverde veel gespreksstof op. Het tevreden stellen van God, zodat Hij goedgezind is en Hij wensen vervult. Als we onze hoop vestigen op en God nodig hebben voor het verwerven van rijkdom, aanzien of carrière, dan houden deze dingen ons in de greep. Het is onze afgod geworden en als we het niet bereiken zijn we er stuk van. Maar gek genoeg is de Galatenbrief geen waarschuwing daartegen. Wat wel? Bijbels wetticisme. Hoe moeten we regels houden om rechtvaardig voor God te staan en Hem daarmee blij maken. 


‘Je eigen redding verdienen door je aan Bijbelse richtlijnen te houden is net zo goed een vorm van slavendienst. Een godsdienstig mens is net zo verloren en slaaf als een niet godsdienstige. Waarom? Beiden proberen hun eigen redder en heer te zijn, al is het op verschillende manier.’ (Tim Keller)

Laat je godsdienstigheid niet verworden tot afgoderij. Dat wat je van God af brengt. Niet je goede kerkgang, stille tijd, dienstbaarheid aan anderen. Leef 100% vanuit “U”… door te geloven dat er maar Één grond is waarop God je aanneemt als Zijn kind en dat is Jezus!! 

Want Jezus heeft je vrijgekocht! Hij heeft de volle prijs betaald, zodat je VRIJ heen mag gaan. Hij heeft niet alleen de vloek weggenomen, maar ook de zegen gegeven. Dankzij Jezus nu Gods zoon of dochter zijn neemt het onbevredigende leven weg, en het chronische gebrek aan waardering, gezien worden en geliefd zijn. Dit leidt tot nabij leven met God. Toch?


Jezus kwam en komt onze wereld binnen. Genade! Hoe wonderlijk mooi. Hoe bevrijdend. Niet om wat je doet, denkt en zegt, maar omdat Ik je liefheb. Zoals zo mooi zichtbaar wordt in het avondmaal: “Ik (Jezus) heb er zeer naar verlangd deze maaltijd met jullie te vieren” Wil je mijn genadebrood, mijn redding aannemen, hieruit leven, het ervan nemen? 

De preek gemist? Nakijken kan hier.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page